Isnin, 7 Disember 2009

Logo Gayong

Assalamualaikum... sekadar nk berkongsi...

Saya da lame cuba usahakan untuk pengubahsuaian logo Gayong USA kepada Gayong Malaysia kerana gambar harimau yang terdapat pada logo Gayong USA lebih jelas.. Satu masa dahulu ada yang mencari2 sesiapa yang boleh mengubah suai gambra harimau tersebut.. maka saya tertarik dan berusaha mengubahsuainya untuk kegunaan seluruh ahli Gayong Malaysia di Malaysia ni.. tengok la ea.. maaf seandainya perubahan ini tidak dipersetujui....

 

logo Gayong USA

Logo Gayong USA

 

complete PSSGM logo2

Logo Gayong Malaysia yang sy telah ubahsuaikan..

 

Harap seluruh ahli Gayong seluruh Malaysia dapat memberikan komen terhadap logo yang sy ubahsuaikan ini.. semoga dengan usaha ini dapat menyatupadukan PSSGM seluruh dunia..

SEANDAINYA LOGO INI DIRESTUI DAN INGIN DIGUNAKAN DIPERINGKAT YANG LEBIH TINGGI, SILA MAKLUMKAN KEPADA SAYA... KERANA SAYA ADA SUATU HAJAT YANG MINTA DIPERKENANKAN OLEH GAYONG SELURUH MALAYSIA.. -vector bagi logo ini ada pada saya.... terima kasih

Selasa, 3 November 2009

Malam Citra Klasik

30 oktober 2009 - Sabtu.

Asrama Politkenik Johor Bahru telah mengadakan malam citra klasik di mana pesilat2 kita telah menempatkan diri untuk mengadakan persembahan pembuka tirai Program, sekaligus sebagai langkah promosi kepada seluruh warga Politkenik Johor Bahru...
Saya selaku Barisan Majlis Eksekutif tidak berkesempatan untuk mengambil detik2 pada malam itu kerana bertugas selaku Timbalan Pengarah Program.. namun setelah beberapa usaha.. 1 video ini berjaya saya temukan dari seorang rakan pelajar khas asrama..

video

Khamis, 17 September 2009

POCO-POCO tarian kristian????

Salam...pada kali ini penulis ingin kongsikan kepada anda tentang sesuatu
yang menggemparkan kerana rakan penulis sendiri pernah buat(masa dalam PLKN,secara
paksa rela).Iaitu tarian Poco-poco. Secara jujurnya penulis tidak pernah
tahu dan ambil tahu tentang tarian ini,asal-usulnya dan motif tarian ini.
Namun segalaya berubah apabila satu kiriman emel daripada sahabat
penulis,membuatkan penulis tersentak dan kaget sebentar. Mari sama-sama baca
emel ini
Kampung-Hunt-Tarian-Poco-poco
| "Assalammualaikum.
|
| Alhamdulillah kerana kita semua masih bernafas lagi dgn keizinanNya.
| Saya ingin berkongsi dgn rakan2 semua tantang tarian pocoh2 yang
| sedang hangat ditarikan oleh semua lapisan masyarakat,umumnya
| masyarakat kita yg beragama islam terutama suri2 rumah dan badan2
| kerajaan ketika manghadiri kursus.
|
| Sebenarnya tarian pocoh2 ini berasal dari Filipina bukannya dari
| Indon.Ia ditarikan oleh masyarakat yg berugama kristian ketika mereka
| menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka.Lihatlah sahaja
| bagaimana pergerakannya, yg membentuk salib.
|
| Mungkin kita x perasan
| kerana kita suka mengikut2 sesuatu yg baru tanpa usul periksa.
| Inilah cara musuh2 islam mengenakan kita sedangkan kita tahu
| apabila kita melakukan sesuatu yg menyerupai sesuatu agama
| maka kita dikira merestui agama itu seperti amalan yoga
| yg telah difatwakan haram kerana menyerupai agama hindu.cuma
| tarian pocoh2 ini belum difatwakan haram lagi.
| Marilah kita sama2 fikirkan."
|
|
| Masya Allah...penulis pernah terfikir dulu,kenapa tarian itu dimulakan
dari kiri?dan apa jenis senaman ini? relevankah tarian ini,yang kelihatan
seperti tidak siuman? Dengan emel ini ' terungkailah ' persoalan itu semua.
| Jadi,penulis menyeru kepada diri penulis dan anda semua supaya mengambil
inisiatif untuk tidak lagi ' menarikan ' lagi tarian ini yang ternyata
mensyirikkan Allah tanpa kita sedar.Dan paling utama memohon keampunan
daripada Allah S.W.T atas kejahilan kita tentang perkara ini sebelum ini.
|
| Semoga mendapat perhatian pihak berkenaan agar mengkaji secara terperinci
tentang kesahihan perkara ini,asal usul dan kesannya kepada akidah Umat
islam dan mengeluarkan fatwa tentang tarian ini,agar Umat Islam tidak
berterusan di dalam kelalaian dan ' keasyikkan ' menarikan tarian ini.
| WALLAHUALAM. ...

Jumaat, 11 September 2009

Sambutan Kemerdekaan, Buka Puasa Perdana, dan Majlis Khatam Quran

 

 

 

 

 

 

Ha… hari ni majlis 3 dalam 1.. best tu.. hehe.. tp sayang la…. xdpt nk shoot gmbr sbb wat persembahan silat ngan tilawah quran… adoi..melepas… program mula kul 6, Pengarah datang di sambut askar wataniah, paluan kompang dan juga persembahan silat dari Kelab Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaysia PJB.

DSC_5185 DSC_5206 DSC_5189 DSC_5192 DSC_5195DSC_5196

Bendera di sandangkan pada tuan pengarah

 DSC_5200 DSC_5203

Persembahan bunga tanjung dari PSSGMPJB

DSC_5209

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Para tetamu kehormat mengambil tempat..Pengarah PJB (bensandangkan bendera)dan di sebelah kanan beliau merupakan pengarah Polteknik Mersing Johor

 

DSC_5216

ucapan alu-aluan dari YDP JPP PJB

 DSC_5222

DSC_5221

Ucapan perasmian dari tuan pengarah PJB

DSC_5240

 

Upacara memotong kek simbolik perasmian program kemerdekaan

DSC_5251 DSC_5244 DSC_5245

 

Bacaan ayat suci Al-Quran sementara menunggu waktu berbuka puasa…

DSC_5325 DSC_5275 DSC_5278 DSC_5280 DSC_5301 DSC_5312 DSC_5322

 

Majlis berbuka puasa….

DSC_5391 DSC_5392 DSC_5372 DSC_5374 DSC_5376 DSC_5379 DSC_5381 DSC_5383 DSC_5385 DSC_5389 DSC_5390

 

Majlis Khatam Quran

Selasa, 25 Ogos 2009

Ahad, 16 Ogos 2009

Jawatankuasa PSSGMPJB Sesi Julai 2009

 

 


HAIRUL SYAZWAN BIN KAMOODIN
PRESIDEN

UMMI KALSOM BT KASEHAROM
N.PRESIDEN

IBRAHIM B. YUSOF
SETIAUSAHA

SHAIDATUL NAJWA BT IBRAHIM
N.SETIAUSAHA

MOHD ZUL HAKIM BIN AZMAN
BENDAHARI

FATIN FARINA BT MOHD SALEH

N.BENDAHARI
RAMLAH BT MAZLAN
BEDAHARI GELANGGANG

MOHD ZIKRI BIN AJAJ AHMAD

BEDAHARI ISTIADAT

MUHAMMAD SYAFIQ B. AB WAHID
AJK JKM

NURUL ASIKIN BT NORDIN
AJK JKM

SHER MUHAMMAD MUBARAQ B. ABD. SAMAT
AJK JKE

NUR EMILIYA BT MA'SOM


AJK JKE

MUHAMMAD KAHIRUDIN B. MOHD JAMIAN
AJK JH

NUR AZIZAH BINTI MOHD ALI
AJK JH
AJK JKRV
AJK JKRV

MOHD NAZREEN B. KADIR
AJK GELANGGANG

NOR SAFIAH BT SHAMSURI
AJK GELANGGANG

MOHD SAFWAN BIN MOHD KASIM
AJK BIRO KHAS

MADIJAH AIN BT MUKHTAR
AJK BIRO KHAS

KHAIRUL AZWAN B. AHMAD
AJK FOTOGRAFI

SITI AMIRA BT NASIR
AJK FOTOGRAFI

NUR ASYIKIN B. BAHARI
AJK MULTIMEDIA

AMINUR ZUL-AZRI B. AMIR HAMDAN
AJK BLOG

NUR AZIZAH BT DASRI
AJK BLOG

MOHD FAKHRI NIZAM B. MD SULAIMAN
AJK PROMOSI

SYADATUL AMILA BT MUHD AYUB
AJK PROMOSI

Rabu, 12 Ogos 2009

Mesyuarat agong pssgmpjb kali pertama 2009

 

 

 

Pada 6 ogos yang lalu, bertempat di dewan kuliah utama Politeknik Johor Bahru telah diadakan satu mesyuarat agong PSSGMPJB untuk membentuk satu jawatankuasa PSSGMPJB bagi memudahkan urusan pentadbiran dan pemerkasaan PSSGMPJB semester Julai 2009. Mesyuarat telah di pengerusikan oleh saudara Muhammad Ainuddin B. Mohd Hata selaku Barisan Majlis Eksekutif PSSGMPJB. Antara barisan Majlis Eksekutif yang hadir adalah, saudara Safri dan saudara Farhan.

Mesyuarat telah berlangsung selama hampir 2 jam di mana ahli sedikit sebanyak telah diperkenalkan dengan Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaysia. Dan kemuncaknya adalah pembentukan jawatankuasa PSSGMPJB.

Mesyuarat di hadiri hampir seramai 60 orang ahli..

antara gambar perjalanan mesyuarat agong PSSGMPJB sesi Julai 2009 :

 

DSC_2297 DSC_2375 DSC_2295 DSC_2306 DSC_2309 

                  DSC_2342DSC_2345  

                  DSC_2348DSC_2351

                  DSC_2358DSC_2356

Rabu, 29 Julai 2009

DEBARAN MESYUARAT AGONG KIAN MENJELMA




Assalamualaikum...
Telah hampir kita dengan mesyuarat agong PSSGMPJB kali pertama.. diharapkan kepada semua yang telah berdaftar dengan PSSGMPJB dapat memberikan kerjasama untuk menghadiri mesyuarat agong tersebut nanti.. Segala maklumat berkenaan tarikh akan di SMS kan terus ke nombor anda. sekiranya anda menukar nombor telefon bimbit, sila maklumkan kepada admin blog PSSGMPJB. atau boleh merujuk di http://www.ainuddinpk.blogspot.com

Perkara yang perlu anda bawa semasa mesyuarat agong dilangsungkan nanti:

1- Pen dan buku catatan,
2- Wang pendaftaran sebanyak RM25
3- Gambar berukuran pasport


Bagi yang mempunyai pakaian silat, anda dikehendaki memakainya semasa mesyuarat agong nanti.. harap maklum

"Bersama kita memartabatkan seni warisan bangsa dan agama kita"

Jumaat, 24 Julai 2009


Ha... assalamualaikum... anda nampak gmbr di atas ni??? ^_^ saya dalam usaha melakukan survey ke atas pembaca blog ini... saya harapkan jawapan dari anda


BAGAIMANA CARANYA???
baiklah... ruangan survey ini ada terletak di bahagian bawah ruangan komen di blog ni...
mudah sahaja caranya.. anda cuma perlu klik pada jawapan yang saya sediakan


KENAPA???
kan dah saya katakan... untuk melakukan survey kepada pembaca blog ini..
berkenaan keprihatinan anda berkenaan negara kita juga pada blog ini.. terima kasih...


SUDI-SUDIKANLAH.....
xrugi pun...anda bagi komitmen..hasilnya untuk anda juga......